Feed on
Posts
Comments

o zi frumoasa

Astazi a fost o zi frumoasa cam dupa toate standardele general acceptate.

In primul rand, din punct de vedere meteorologic a fost una din zilele alea in care domnisoarele de la meteo pot sa-si pitigaiasca in sfarsit vocea si sa ne spuna, in sfarsit, ca ne putem lasa umbrelele acasa. Dar mai mult de-atat, a fost infrumusetata de multimea de oameni pe care i-am intalnit peste tot, in parcuri , prin copou, pe strazi dosite si pe cele mai populare si care pur si simplu nu se puteau opri din zambit. Mi-am adus aminte pentru ce imi place primavara – nu pentru toata chestia cu “reinvierea naturii” pe care o scriam in compuneri, la scoala, ci pentru impactul primelor zile frumoase, cand cauti bancile soare si cainii se intind mai bine pe petecele insorite de pe asfalt pe care se straduie sa ramana stapani . Si toti oamenii aceia care decid deodata ca este inacceptabil sa nu iasa la o plimbare si se simt un pic molipsiti de toata bucuria din jur.

In toata fericirea asta generala mi-am dat seama deodata cat de usor poate fi sa ai o zi buna, dar si cat de capricios este criteriul acesta al nostru: sa fie neparat o zi frumoasa.

In felul asta, mi-am mai adus aminte de povestea unui copil autist din The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time. Cel putin in privinta zilelor bune, copilul asta dadea dovada de mai multa intelepeciune decat noi toti: pentru ca ii placea culoarea rosu, avea o zi relativ buna cand vedea 3 masini rosii la rand, o zi foarte buna cand vedea patru masini rosii la rand si o zi super-buna cand vedea 5 masini rosii una dupa alta. Zilele proaste erau anuntate de 4 masini galbene la rand, ceea ce insemna ca probabil nu va vorbi cu nimeni si nici nu isi va manca pranzul.

A, si a decis asta pentru ca I se parea un criteriu la fel de firesc ca cel al adultilor care s-ar fi trezit dimineata, ar fi dat perdelele la o parte si-ar fi constat dezamagiti ca ploua si este o zi “urata”.

Asa ca a astazi a fost o zi frumoasa, in principiu pentru ca asa am hotarat eu.

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X