Feed on
Posts
Comments

ce frumos !

Intr-o zi, profa de romana – o si vad, se uita pe fereastra si a tacut un pic inainte – ne-a spus sa nu mai folosim cuvantul "frumos". Poezie frumoasa, fata frumoasa, prietenie frumoasa, melodie frumoasa, peisaj frumos, sentiment frumos, cuvinte frumoase, nebuni frumosi – pana la urma adjectivul asta nu spune nimic despre nimic. Daca ar fi fost dupa ea, l-ar fi scos pur si simplu din DEX .

Din ultima banca de pe randul de la usa, nu doar ca nu am inteles, ci m-a oripilat de-a dreptul indrazneala gandului. Cum nu putea intelege ca fetele chiar sunt frumoase, la fel si melodiile, la fel si Adica ce voia sa spuna? Ca sunt urate? Ce sa fac, sa le descriu frumusetea, sa le masor geometric proportiile si sa gasesc in ele numarul de aur? Uneori, ceva iti place si punct. E ca si cum cineva ne-ar cere acum sa renuntam la  si  pe messenger.

Ideea nu a tinut mai mult decat dara de parfum pe care o lasa cand trecea printre bancile noastre. Ne-am lasat nasurile in caiet si am continuat sa ne scriem compunerile si comentariile folosind cuvantul asta paria.

12 ani mai tarziu, am inteles-o. "frumos" e doar un cuvant care spune in cel mai stangaci mod cu putinta ca ne place ceva. Ce mult mi-as fi dorit sa-mi fi creat de pe atunci reflexul de a nu-l mai asocia cu orice; ce frumos trebuie sa gandesti ca sa nu mai faci asta.

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X