Feed on
Posts
Comments

psihologia in politica

Maine este ziua nationala a Belgiei si, in mijlocul unei crize nationale cum rar s-a mai inatlnit, il suspectez puternic pe regele Albert al-II-lea ca citeste carti de self-help.

Situatia e cam asa: pentru a treia oara in mai putin de un an, primul ministru si-a dat demisia. Asta dupa ce Belgia a ramas fara guvern cinci luni, s-a divizat in nenumarate tabere privind regimul lingivistic al unor orase de langa Bruxelles, Flandra a fost data in judecata pe Comisia Europeana pe motive de discriminare (un orasel a decis sa nu lase copii vorbitori de limba franceza in parcurile de joaca) iar majoritatea politica nu se mai constituie pe criterii de partid, ci pe criterii regionale.

In ajunul zilei nationale, regele refuza demisia prim-ministrului, isi invoca fratele mort si valorile care l-au condus in viata si spune senin ca "stim cu totii ca tara noastra traverseaza dificultati politice serioase (un foarte serios eufemism) dar as dori sa va reamintesc ca dificultatile si crizele sunt de asemenea ocazii de repornire si regrupare."
 
Pentru ca, la urma urmei, daca suntem suficient de atenti, viata ne invata mereu cate ceva. Este desigur valabil si pentru istorie.
 
ps: pentru o mai buna intelegere a Belgiei, click aici.

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X