Feed on
Posts
Comments

Schimbari. Cafea-suc

Se intampla sa lipsesc de undeva mult timp si atunci cand ma intorc sa mi se para ca nu s-a schimbat nimic. Cumva, e frustrant ca pana la primul chiosc cu trei in unu sunt toti atatia pasi ca si acum un an; ca pachetul de cafea sta in acelasi loc si lingurita in sertarul de dedesubt; ca groapa pe care o evitam in fata scarilor e tot acolo doar cu margini imperceptibil mai tocite. Spun frustrant pentru ca de multe ori in interior se petrec schimbari si e ca si cum lumea nu ar vrea sa tina pasul cu ele.

Apoi se intampla ceva cum e Rares .

Rares e copilul unor prieteni. Are doi ani si jumatate si este cel mai frumos lucru pe care l-as putea vedea cand ma trezesc (ma trezeste) dimineata.
 
Cu intelepciunea lui de 30 de luni, ma invata o multime de lucruri. De exemplu, azi dimineata stateam in pozitia aceea de Ganditor de la Hamagia pe marginea patului. A venit sa se aseze langa mine in aceeasi pozitie, cu un sfert de sandvici tuflit in pumn si seriozitatea impusa de postura sobra. Avea atata bucurie in ochi si ma imita cu atata entuziasm, incat m-a facut sa pufnesc in ras, sa vreau ma trezesc cat mai repede si sa las dilemele omenirii pe seama altor ganditori. Un zgomot de picioruse goale care alearga pe parchet ar descuraja, cred, pana si pe cei mai pesimisti filosofi.

Ei bine, pe Rares nu-l mai vazusem decat de putin timp. Insa in acest putin timp, Rares a invatat sa vorbeasca. Intruna. Ii place sa descrie ce se intampla: apa cade jos (un mod faptic si nevinovat de a spune ca a varsat apa), iti spune care este rostul lucrurilor copterul zboara, sau iti spune ce trebuie tu sa faci mama bea cafea suc (Coca Cola). Acum nu mai e Rares doar cel care alearga si rade spre tine toata ziua, ci un Rares care iti explica lumea si chiar vocea ii pare diferita, atunci cand e modulata in vorbe.

Si asa Rares m-a mai invatat ceva: ca cele importante schimbari se pot intampla in cel mai scurt timp. (ca sa imi citez un prieten, totusi lucrurile importante nu au nevoie de timp)

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X