Feed on
Posts
Comments
Intr-una din diminetile trecute, in fata parlamentului european ne astepta Darth Vader , cel din Star Wars. Ne-a zis “Welcome” de parca n-ar fi purtat o pelerina si o masca peste toata fata si am fost si eu convinsa de ton si de amabilitate ca, de fapt, nu e nimic extraordinar – doar un darth vader in fata parlamentului.

De-abia dupa ce am vazut bannere nederanjante cu inscriptia “referendum” pe ferestre si am vazut din nou acelasi personaj imparind fluturase mi-am dat seama ca era o foarte simpatica forma de protest in fata ratificarii Tratatului de la Lisabona.

Tratatul de la Lisabona , adica ceea ce a mai ramas din Constitutia Europei , a fost discutat miercuri in Parlament, in fata unei majoritati oarecum aprobatoare si a catorva parlamentari (in special britanici si danezi) sceptici dar in mod mai vocal.

Ce a fost foarte simpatic a fost dojana aproape iliesciana a presedintelului Parlamentului (spusa intr-o dezbatere europeana si foarte matura, va vine sa credeti?) :  « daca v-ar vedea acum, parintilor vostri le-ar fi rusine»

Cel mai discutat aspect este nu neaparat tratatul in sine, ci modul de ratificare a acestuia in tarile UE – singura tara in care se va organiza un referendum special va fi Irlanda. Ce ma uimeste este ca cea mai mare gura o are Marea Britanie, adica exact tara care are cel mai mediatizat candiat la presedintia UE (Blair), o functie cu multa putere simbolica infiintata tocmai prin tratatul Tratatul Lisabona.

Dintre toate dezbaterile am ramas cu gandul, bineinteles, tot la forma de protest a la Star Wars. E de efect. Ma gandesc sa ne imbracam si noi in Start Trek, sa inteleaga unul sau altul ca am dori sa se teleporteze… 

 

 

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X