Feed on
Posts
Comments
am avut un revelion pe care nu pot sa-l descriu decat "unic". si amuzant, cu genul de umor absurd in fata caruia nu prea stii ce reactie poti sa ai si atunci razi pur si simplu.
 
revelionul la bruxelles s-a petrecut sub semnul alertei antiteroriste maxime. iar ei se iau foarte in serios atunci cand vine vorba de antiterorism : am vazut in astea doua zile zeci de politisti umbland importanti, agitati, alergand, sau plimbandu-se "nesuspect" prin statiile de metrou.
 
in seara de Anul Nou a fost anulat focul de artificii al orasului pentru ca s-ar fi adunat mii de oameni si "nu vrem sa ne asumam un risc inutil". asa ca oamenii s-au dus cam pe unde au putut – majoritatea in piata orasului, Grande Place, la care am vazut pentru prima data in viata mea control politist la toate cele sapte intrari. si dupa ce am intrat am avut deliciul sa asist la un episod de "fortele politienesti belgiene in actiune".
 
10 politisti care au venit in mare tromba, pas alergator si alertat, si cu un dramatism sporit de faptul ca tineau de lesa caini care detecteaza bombe, fix langa micul staul improvizat cu scena nasterii lui Isus. Au facut gesturi de alea autoritare si foarte sigure pe ele sa indeparteze lumea si au adus cainele sa detecteze bomba pe care o banuiau ascunsa pe undeva prin scutecele Isusului de plastic. Cainele avea chef de joaca si voia si un pic alintat. Pana la urma si-a ascultat "personal trainer-ul" si a mirosit peste tot, chiar si sub fusta statuii Mariei. Dupa vreo doua minute de cercetari l-am vazut si pe cel care le daduse "pontul" politistilor – si de l-ar fi mirosit pe el mai inainte, n-ar mai fi avut nevoie sa miroase prin fanul artificial cu magarusi si oi.
 
pana la urma, anul nou m-a prins in fata palatului justitiei, un loc de unde se vede cam tot orasul de sus. mi-a lipsit numaratoarea inversa clasica, dar nu si romanii, care in mod intamplator erau si in stanga, si in dreapta mea, cu traditionalele petarde .
 
la intoarcere – am avut iar placerea sa dam nas in nas cu niste politisti agitati (si nelipsitul caine) care-si faceau joggingul pe scarile rulante si sa fim insotiti in vagonul metroului de alti trei reprezentanti ai vreunor forte de ordine. si azi din nou. iar cand zic "placerea", nu o zic asa, doar de cliseu literar, chiar este o placere. cred ca la  serviciul de resurse umane al Politiei Bruxelles-ului lucreaza niste femei cu gusturi tare bune.
 
adica anul meu a inceput bine. la multi ani si voua.

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X