Feed on
Posts
Comments
demult, un prieten care studia ingineria de sunet la universitate imi povestea ca primise o tema neobisnuita pentru acasa: sa gaseasca doua ilustratii muzicale care sa creeze sensuri opuse unuia si aceluiasi film.
 
mi s-a parut aproape neverosimil, dar mi-am dat seama ca se poate aplica si realitatii.
 
am descoperit mp3 playerul. pot merge pe strada total cufundata in mine, in ceea ce-mi spune fiecare melodie, intr -o realitate paralela cu tot ceea se intimpla in jurul meu. asta e cam naspa pe trecerea de pietoni. si cind te intilnesti cu prieteni pe starda. in rest, sint fascinata de cum se altereaza realitatea, cum capata conotatii triste, vesele, ridicole, absurde sau pur si simplu imateriale in functie de cine-mi cinta in urechi.
 
cea mai frumoasa experienta este sa merg pe strada si sa ascult teatru radiofonic. imi placea tare mult sa fac asta imediat ce am avut primul meu pick-up, la inceputul anilor ’90. nu-mi faceam temele nici pe muzica, nici pe stirile radio, nici pe sunetul televizorului, ci pe placi intoarse la nesfirsit pe o parte si alta. jane eyre ma facea sa ma ghemuiesc mai adinc in scaunul meu de fiecare data cind se ajungea la scena cu incendiul. cipolino ma facea sa dansez prin camera. povestile fratilor grimm erau impachetate intr-un set special (la fel cu engleza fara profesor), cartonat si pastrat cu grija unei cutii de bijuterii.
 
si acum sa regasesc toate aceste senzatii in mijlocul strazii…multumesc celor care au inventat muzica la purtator.
 
ps: dar e ceva ce mp3 playerul nu reuseste. mi-e tare tare dor de fosgaiturile si poticnelile sonore ale placilor mele, zgiriate pina la refuz.

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X