Feed on
Posts
Comments

Cind am pasit in parcul memorial sovietic , primul lucru pe care l-am vazut au fost miresele, vreo doisprezece la numar. Isi faceau casetele si fotografiile de nunta chiar linga soldatii pazind neclititi un foc etern aprins in memoria soldatului sovietic din al doilea razboi mondial.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Atunci cind intri in noul Complex Memorial Eternitate te izbesc doua lumi desprinse din povesti diferite care s-au amestecat parca din greseala : una a basmelor populate de printi si printese, gatite de nunta, si una a unui film trecut, cu politisti si soldati pazind un monument sovietic.

In mijlocul parcului – o pajiste pe care vreo sase mirese asculta fara sa cricneasca indicatiile regizorilor, absolut indetice. “Acum prindeti-va de mini si invirti-va”. “Acum rog domnisoarele de onoare sa arunce frunze peste miri. Nu, n-am prins, inca o data”. De pe margine, le privesc patrulele parcului (politisti, jandarmi si soldati) si soldatii rusi, de pe frescele caramzii. Mai incolo, e un cimitir fara cruci unde alte cupluri se pozeaza cu foc.

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X