Feed on
Posts
Comments

bondarul si magnolia

“Unde s-a mai pomenit ca tata-su sa faca, Doamne iarta-ma, laba. Mi-a povestit tata-su ca nici in armata nu a facut asa ceva. Si el sa ne faca rusinea asta? Am fost si la preot si l-am rugat sa-i citeasca de vraji , de necuratenie.”

 M-am distrat de minune citind in EVZ un articol despre tabu-urile educatiei sexuale de alta data. Ei spun ca parintii si profesorii nostri inca nu s-au vindecat de rusinea de a vorbi de “penis” si “vagin” si le inlocuiesc cu puncte, puncte, in tacere.

 Imi amintesc de maica-mea, care a incercat sa-mi povesteasca ceva despre sarcina pe la vreo 23 de ani (:D), cind aveam deja o  relatie stabila de trei ani. Avea impresia ca m-a batut Doamne-Doamne si m-am facut cu un cadou in burtica. S-a chinuit vreo cinci minute sa tot aduca vorba de “sex” si pina la urma n-a reusit, decit dupa efoturi imense, sa spuna… “cind va iubitzi in dormitor”. M-am simtit penibil, am linistit-o rapid, si-am incheiat singura noastra discutie depsre lucruri “rusinoase”.

Tin minte ca dupa virsta de vreo zece ani incepusem sa citesc O Mie si Una de Nopti, unde se vorbea foarte plastic despre “bondari” si “magnolii” sau despre “berbec” si “poarta cetatii” si mi-am dat seama ca trebuie sa fie o chestie un pic mai complicata decit sa te imbratisezi, in pat.

 La ora de anatomie am primit ceva lectii stiintifice despre aparatul reproductiv al barbatului si al femeii. Profa era cam batrina, isi vopsea parul in nuante mov sau albastre si uneori ii placea sa vina la lectie un pic abtziguita. S-a facut rosie la fata cind toti baietii din clasa au inceput sa rida la auzul cuvintului “ scrot ”.

 Adevarata lectie se pare ca a venit mai tirziu, cu niste voluntari de la o fundatie anti-SIDA care au impartit prezervative gratis. Timp de citeva ore, prin curtea scolii au plutit baloane transparente, cu un tzumburuc in virf.

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X