Feed on
Posts
Comments

Concurenta

Ieri, un sofer de autobuz aproape ca s-a indragostit de mine din cauza ca am ales sa nu ma urc in maxi-taxi ci in masina lui :)
 
Citeva ore mai tirziu, am calatorit cu un maxi-taxi “particular” si am avut privilegiul de a observa toate strategiile de razboi intre masinile de stat si cele de firma:
…drumul se parcurge “la pas”, asa cum se cade unei plimbari agale pe bulevardul cu tei al Iasului. Explicatia nu prea are nimic de-a face cu modul in care bat razele soarelui prin frunzele copacilor de pe Copou, ci e un pic mai pragmatica: trebuie sa se cistige cit mai multa distanta fata de masina care il precede. Timp mai mare de asteptare = mai multi clienti
… in puncte cheie ale traseului ii asteapta niste oameni cu cea mai minunata meserie din lume: monitori de trafic. Adica niste baietzashi cu clipboarduri in mina in care sint notate toate autobuzele / masinile de transport public care au trecut pe acolo, cu tot cu ora la care au fost. Din acel punct se regindeste strategia traseului: se mai asteapta in statie, o ia la goana spre urmatoarea statie, se mai schimba trei replici rautacioase legate de ceilalti soferi ca sa mai treaca timpul. Si al lor, si al nostru.
… in sfirsit, pentru ca tipul asta avea permisul expirat, maxi-taxi-ul asta a ales “to boldly go where noone has gone before” din cauza ca era un politist pe strada. Si ne-am trezit scurt cu un traseu deviat pe strazi laturlanice si cu o intoarcere 180 pe contrasens .
 
Sa mai zica cineva ca nu exista spirit de concurenta in Iasi.

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X