Feed on
Posts
Comments

CocaColica

“Ma numesc Madalina, am 24 de ani si sint cocacolica”. Asa mi-as incepe marturisirea de la prima mea intilnire a Asociatiei Cocacolicilor Anonimi, la care, daca ar exista, mi-as dori cu disperare sa merg.

Confesiunea ar continua cam asa:

“Desi consum Coca Cola in loc de apa de ani de zile, mi-am dat seama ca am o problema de cocacolism abia ieri. Duminica dimineata, cu ochii inca nu prea bine spalati de visele noptii, un pic nepieptanata – dar e bine, ca se poarta naturel, imbracata in prima vestimentatie care a cazut din mormanul de haine din sifonier , fara nici un ban in buzunar, am mers pe jos, 25 de minute, pina la primul bancomat de la Universitate, pentru a extrage o bancnota de 100.000 de lei care-mi asigura dreptul de proprietate asupra unei cutii de Coca Cola – doza de urgenta si a unei sticle de 2L, pentru a fi consumata in timpul zilei.

Bautura asta, pentru mine, este rezolvarea cam tuturor problemelor: dureri de cap, raceala, stari de rau, anemie , plictiseala, foame, sete, the blues, depresie… cam tot. De ceva timp, ma gindeam ca s-ar putea sa fie, de fapt, cauza.

Cosmarul a inceput sub forma de vis, in fata Gradinii Botanice din Iasi, in urma cu vreo… hmm… 15 ani, dar pot sa fie si mai multi. In acea zi s-a petrecut ceva extraordinar, un eveniment pe care ma asteptam sa-l povesteasca toate ziarele si toti colegii mei de clasa a doua zi: un camion de Coca Cola s-a oprit in fata Gradinii si a impartit suc gratis. Am stat la coada pentru a primi “doar un pahar de client” de sapte ori. Pe drumul spre casa (de fapt, spre casa bunicii unei prietene), parcurs pe cit am putut eu de de lin si ne-zdruncinat, ma gindeam: ce fraieri trebuie ca ne cred astia cu camioanele lor sa-si inchipuie ca de-acuma n-o sa mai bem noi alt suc, daca ne-au dat ei Coca Cola gratis.

Si asa am devenit dependenta de Coca Cola. Stie cineva vreun remediu?”

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X